Pólya György Emlékkonferencia

A Tatabányai Árpád Gimnázium és iskolánk, a Pólya György Általános Iskola emlékkonferenciát rendezett névadónk életműve előtt tisztelegve. Az augusztus 28-i rendezvényre az egész országból érkeztek előadók és vendégek.

A rendezvényt Polyóka Tamás, a Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatója és Krutilla Katalin, a Pólya György Általános Iskola igazgatója nyitotta meg, ezután pedig köszöntőt mondott Vereckei Judit, a Tatabányai Tankerületi Központ igazgatója, Szücsné Posztovics Ilona polgármester asszony és Hajnal Gabriella, a Klebelsberg Központ elnöke. A konferencia levezető elnökei Sárdi Éva, a Pólya György Általános Iskola tanára és Magyari Gábor, a Tatabányai Árpád Gimnázium igazgatóhelyettese voltak. A megnyitót Vida-Kun Áron zongorajátéka és Gyalókai Kitti éneke gazdagította.

Első programpontként Sárdi Éva tanárnő felolvasta Hámori Veronika, a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium nyugalmazott igazgatójának levelét, amit Laczkovich Miklós, az MTA rendes tagjának Fejér Lipótról szóló előadása követett.

A rövid szünet után Dr. Ambrus András, az ELTE nyugalmazott egyetemi docense folytatta a konferenciát, „Pólya György elvei a matematikaoktatási gyakorlatban” című előadásával, majd Prof. Dr. Kovács László főiskolai tanár következett, a „Matematikai módszerek a fizikában” téma kifejtésével.

Ezután Dr. Németh József, az SZTE TTIK Analízis Tanszékének egyetemi tanára következett, „Pólya György hatása rám a matematikatanári képzésben” című előadásával, majd Dr. Munkácsy Katalin Phd, az ELTE nyugalmazott főiskolai docense folytatta a konferenciát „Vegyük megoldottnak a problémát” című beszédével. Dr. Kosztolányi József, az SZTE TTIK egyetemi docense pedig „Pólya nyomdokain” címmel tartott előadást.

Ezután következett testvérintézményünk, a szolnoki Szegő Gábor Általános Iskola igazgatójának, Kalmárné Szász Juliannának előadása „Jövőnkért Szegő Gábor nevével” témájában, akit igazgatónőnk, Krutilla Katalin követett „A név kötelez” című beszédével.

A konferencia zárása előtti utolsó előadást Dr. Vancsó Ödön ELTE kutatócsoport vezető tartotta, „Virtuális találkozásaim Pólya Györggyel” címmel.

Címke , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?