Állatok Világnapja

Iskolánk idén is megünnepelte az Állatok Világnapját október 4-én: a tanórák témáit ehhez igazítottuk, délelőtt pedig a rendőrség előadója jóvoltából állatvédelemmel kapcsolatos órán vehettek részt a harmadikosok. Délután a Környezetvédelmi szakkör tagjai látogatták meg az alsós osztályokat néhány társállat kíséretében, hogy Állatbemutatót tartsanak. Különleges fellépőink voltak: Hubi a teknős, Cirmi a csiga, valamint Kókusz és Barack, a két törpenyúl.

Az Állatok Világnapjára az egész iskola ráhangolódott: az alsós osztályok rajzoltak, kézműveskedtek, játékos feladványokat oldottak meg, néhányan pedig természetvédelmi témájú kisfilmet néztek. A felsős diákok állatokkal kapcsolatos kvízeket végeztek el technika órán, de a magyar, a matematika és a nyelvórák feladatai is az állatok körül forogtak ezen a napon. Az iskola folyosójára új, állatokkal és természetvédelemmel kapcsolatos tablók is készültek.

Az iskola állateledelgyűjtést is szervezett: a száraztápot, konzerveket a Tatabányai Ebrendészeti Telepnek és a Tappancs Állatotthonnak adjuk át az akció vége, október 6.-a után.

Címke , , , .Könyvjelzőkhöz Közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?